sobota, 26 stycznia 2013

PSTRĄG PIECZONY

W kilka minut morzemy przyzadzic wysmienitą rybę .Potrzebujemy tylko kilka składników

  • Pstrąg swierzy
  • Por
  • Marchewka
  • Cytryna
  • Koperek
  • Bazylja
  • Ogórek
  • Przyprawy to tylko sól i pieprz reszta smaku to aromatyczne zioła i składniki 
  • Sos jogurtowo oliwkowy ( garść oliwek jogurt 4 łyżki majonez 2 łyżki )

Rybę faszerujemy koperkiem bazylją i cytryną .
 Całość układamy ma pokrojonych warzywach.

Do ryby podałem 2 sałatki z rukolą
1 jet z granatem i oliwą z oliwek
2 z orzechami papryczką chili i oliwkami całość skropiona oliwą orzechową 

 Rybę pieczemy około 15 minut w zależności od wielkości

SMACZNEGO !!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz