- Mięso mielone wołowe wieprzowe
- Marchewka
- Pietruszka
- Seler
- Cebula
- Por
- Czosnek
- Bakłarzan
- Sos pomidorowy- Pomidory Pelati
- Makaron
- Ser
- Bazylja
- Oregano
- Sól
- Pieprz
Mięso mielone dusimy z drobno startymi warzywami i sosem pomidorowym .
Bakłażana kroimy w plastry i oprószamy solą po 30-40 min zbieramy rosę ręcznikiem paierowym
i powtarzamy z drugiej strony .Później grillujemy bakłażana .
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i zaczynamy układać warstwy :
- Makaron
- Sos boloński
- Bakłażan grilowany
- Ser
Całość ląduje w piekarniku temperatura około 180 stopni na 1h.
Po wyjęci porcji na talerz przystrajamy bazylją i octem balsamicznym.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz