wtorek, 23 lipca 2013

LASAGNE ZE SZPINAKIEM i ŁOSOSIEM

Składniki:

  • Makaron
  • Łosoś wędzony
  • Szpinak
  • Oliwa z oliwek
  • Czosnek
  • Sok z cytryny
  • Ser
  • Śmietana
  • Przyprawy



Szpinak myjemy i smażymy na patelni z oliwą z oliwek ,czosnkiem i ostrą papryczka jak szpinak zmaleje dodajemy śmietankę aby uzyskać konsystencję gęstego sosu .


Naczynie żaroodporne smarujemy Oliwą i zaczynamy układać warstwy :
  1. Makaron
  2. Szpinak
  3. Łosoś
  4. Ser
Jak skończymy to całość ląduje w piecu do momentu zapieczenia.


Zostało podzielić na kawałki i udekorować gałązką tymianku i kleksem octu balsamicznego

                                    SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz