Składniki :
- Krewetki
- Pomarańcza
- Greipfrut
- Sałata
- Sok z cytryny
- Kolendra
- Płatki migdałowe
- Sól , pieprz ,
Krewetki czyścimy i wyciągamy przewód pokarmowy (strunę) a następnie zalewamy sokiem z cytryny i zostawiamy na 15 min.W tym czasie możemy przygotować resztę składników. Sałatę rwiemy prosto na talerz i Posypujemy wyciętymi kawałkami pomarańczy i grejpfruta ( cząski wycinamy z białej błonki).
Płatki migdałów wsypujemy na suchą patelnie i prażymy trzeba pilnować cały czas aby nie przypalić.
Został przysmażyć krewetki na oliwie z oliwek i całość ułożyć na talerzu .
Na sam koniec posypujemy uprażonymi płatkami migdałów i posiekaną kolendra polecam polać odrobina soku z pomarańczy i grejpfruta.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz