środa, 7 sierpnia 2013

HOMAR


Wszyscy myślą że homar jest jedna z najdroższych potraw i ciężka do przygotowania lecz nie jest to prawdą. Homar może nie jest najtańszy ale większość ludzi stać raz na jakiś czas na odrobinę dobrego smaku.Do małej uczty wiele nie trzeba .

Składniki:

  • Homar 
  • Sól
  • Cytryna
  • Kapary
  • Koperek
  • Masło

Homara wrzucamy do wrzącej lekko osolonej wody z dodatkiem soku z cytryny i gotujemy około 8 min.

 W zasadzie jest on już gotowy potrzebujemy tylko dodatków.


Polecam zrobić masło ziołowe. Poprostu mieszamy masło z koperkiem kilkoma kaparami solą i pieprzem.
 Resztę dodatków wedle uznania bo można go jeść prawie ze wszystkim od makaronu przez ryż po grzanki.


                                                         SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz