czwartek, 2 kwietnia 2015

Karczochy farfale

  1. ŚWIEŻE KARCZOCH
  2. WODA Z LODEM I CYTRYNĄ
  3. PARMEZAN
  4. OLIWA Z OLIWEK
  5. ŚWIEŻY ROZMARYN
  6. ŚWIERŻY LIŚĆ LAUROWY
  7. SÓL
  8. PIEPRZ
  9. SZYNKA PARMEŃSKA
  10. CZOSNEK
  11. BAZYLJA
KARCZOCHY OBIERAMY Z WIERZCHNICH ŁUSEK I OBCINAMY KOŃCÓWKI
I ZARAZ PO TYM UMIESZCZAMY W WODZIE Z LODEM I CYTRYNĄ



WODA Z LODEM I CYTRYNĄ ZAPOBIEGA CZARNIENIU

PRZYGOTOWUJEMY SOBIE SZYNKĘ ZIOŁA I PARMEZAN


NA OLIWIE Z OLIWEK PODSMAŻAMY CZOSNEK A PÓŻNIEJ WRZUCAMY POKROJONE KARCZOCHY I ZIOŁA 
W MIEDZY CZASIE GOTUJEMY MAKARON (MOGĄ BYĆ FARFALE LUB SPAGHETTI )
MAKARON WYJMUJEMY ŁYŻKĄ CEDZAKOWĄ I WRZUCAMY BEZPOŚREDNIO DO KARCZOCHÓW
PO KILKU MINUTACH MAMY GOTOWE DANIE
CAŁOŚĆ POSYPUJEMY STARTYM PARMEZANEM I DEKORUJEMY ŚWIEŻĄ BAZYLIA
BUON APPETITO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz