- ŚWIEŻE KARCZOCH
- WODA Z LODEM I CYTRYNĄ
- PARMEZAN
- OLIWA Z OLIWEK
- ŚWIEŻY ROZMARYN
- ŚWIERŻY LIŚĆ LAUROWY
- SÓL
- PIEPRZ
- SZYNKA PARMEŃSKA
- CZOSNEK
- BAZYLJA
I ZARAZ PO TYM UMIESZCZAMY W WODZIE Z LODEM I CYTRYNĄ
WODA Z LODEM I CYTRYNĄ ZAPOBIEGA CZARNIENIU
PRZYGOTOWUJEMY SOBIE SZYNKĘ ZIOŁA I PARMEZAN
NA OLIWIE Z OLIWEK PODSMAŻAMY CZOSNEK A PÓŻNIEJ WRZUCAMY POKROJONE KARCZOCHY I ZIOŁA
W MIEDZY CZASIE GOTUJEMY MAKARON (MOGĄ BYĆ FARFALE LUB SPAGHETTI )
MAKARON WYJMUJEMY ŁYŻKĄ CEDZAKOWĄ I WRZUCAMY BEZPOŚREDNIO DO KARCZOCHÓW
PO KILKU MINUTACH MAMY GOTOWE DANIE
CAŁOŚĆ POSYPUJEMY STARTYM PARMEZANEM I DEKORUJEMY ŚWIEŻĄ BAZYLIA
BUON APPETITO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz