czwartek, 2 kwietnia 2015

SANDACZ NA PORZE

  1. SANDACZ
  2. PIEPRZ CYTRYNOWY
  3. SÓL
  4. TYMIANEK
  5. POR
  6. BIAŁE WINO
  7. OLIWA Z OLIWEK
  8. KOPEREK
  9. MAJONEZ
SANDACZA CZYŚCIMY I FILETUJEMY A OD STRONY SKÓRY DELIKATNIE NACINAMY
CAŁOŚĆ SMARUJEMY OLIWĄ Z OLIWEK DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM I SMAŻYMY NA PATELNI NAJPIERW OD STRONY SKÓRY GDY JUŻ SANDACZ JEST GOTOWY DODAJEMY ODROBINĘ BIAŁEGO WINA DLA PODBICIA SMAKU.




PORA KROIMY W DROBNE PLASTERKI I PRZELEWAMY NA SITKU WRZĄTKIEM
PÓŹNIEJ DOPRAWIAMY ODROBINĄ MAJONEZU
USMAŻONEGO SANDACZA KŁADZIEMY NA SAŁATCE Z PORA 
SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz