Polędwiczkę
marynujemy w mieszance oliwy z oliwek i majeranku i zostawiamy na 30
min .
W tym
czasie możemy przygotować sałatkę:
- Rukola
- Papryka czerwona słodka
- Granat
- Prażone orzeszki
- Winogrona
Trzeba
ją czymś polać wiec musimy zabrać się do sosu :
- Bazylja
- Sok z pomarańczy
- Sól morska
- Skórka z pomarańczy
- Oliwa ( sam mieszam truflowa i z oliwek extra )
Zamarynowane mięso
trzeba teraz obsmażyć nie za długo najpierw w warkoczu
po 1 min z karz dej strony.
Obsmażone
mięso wyjmujemy na deskę i kroimy w plastry po czym
ląduje z powrotem na patelnię na kilka minut i dokładamy
pieczarki w całości.
Kilka
minut później posypujemy szczyptą soli i podlewamy jednym
kieliszkiem lub dwoma amaretto.
Wykładamy
na talerze dekorujemy i możemy się już zajadać .
To
białe to ser biały kozi
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz