poniedziałek, 3 września 2012

POLĘDWICZKI Z SAŁATKĄ Z RUKOLI


Polędwiczkę marynujemy w mieszance oliwy z oliwek i majeranku i zostawiamy na 30 min .
W tym czasie możemy przygotować sałatkę:


  • Rukola
  • Papryka czerwona słodka 
  • Granat
  • Prażone orzeszki
  • Winogrona
Trzeba ją czymś polać wiec musimy zabrać się do sosu :



  • Bazylja
  • Sok z pomarańczy
  • Sól morska
  • Skórka z pomarańczy
  • Oliwa ( sam mieszam truflowa i z oliwek extra )
Zamarynowane mięso trzeba teraz obsmażyć nie za długo najpierw w warkoczu po 1 min z karz dej strony. 




Obsmażone mięso wyjmujemy na deskę i kroimy w plastry po czym ląduje z powrotem na patelnię na kilka minut i dokładamy pieczarki w całości.








Kilka minut później posypujemy szczyptą soli i podlewamy jednym kieliszkiem lub dwoma amaretto.
Wykładamy na talerze dekorujemy  i możemy się już zajadać .





To białe to ser biały kozi 

SMACZNEGO 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz