- 4 szklanki mąki
- 3 żółtka jaj
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- 3 łyżki danona lub jogurtu gęstego
- 1 kg jabłek lub słoik 600 ze smażonych
- 3/4 kostki masła lub margaryny do pieczenia
Całość dzielimy na dwie równe części i wałkujemy do rozmiarów blachy . Do wysmarowanej blach masłem i posypanej bułka tartą wkładamy spód ciasta i nakładamy jabłka jeśli lubicie posypujemy jabłka cynamonem lub cukrem cynamonowym . Po rozłożeniu jabłek zostaje nam przykryć całość ciastem i po nakłuwać widelcem .
Teraz całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury około 170 stopni i pieczemy 40 min
Po ostygnięci wykładamy ciasto i zostaje jeszcze oprószyć cukrem pudrem
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz