Marynata
do Żeberek:
Składniki
:
- papryka słodka 40g
- cebula suszona 8g
- czosnek 8g
- cukier 12g
- sól 20g
- papryka ostra 8g
- ocet jabłkowy 140 ml
Wszystko
dokładnie mieszamy a następnie nacieramy żeberka najlepiej nie
krojone wcześniej. Dobrze jest zapakować wszystko w folie i
zamrozić (24h) .
Pieczenie
musi się odbywać pod przykryciem tak wiec mamy 2 sposoby albo
naczynie z pokrywka albo blacha i folia aluminiowa .
Na
koniec gdy żebra są już miękkie i odchodzą od kości polewamy
sosem i zostawiamy na 2 min do zapieczenia.
Sos
musztardowo miodowy :
- musztarda 2 łyżki
- miód 1 łyżka
Sos
miodowo orzechowy:
- miód
- orzechy najlepiej solone z puszki :)
ps.
według uznania
PALCE
LIZAĆ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz